Дорогі КПІшниці!

Вітаємо Вас з Міжнародним днем боротьби за права жінок і міжнародний мир. Цього дня 1857 року працівниці фабрик і підприємств Нью-Йорку вперше масово постали за свої права. Вони обстоювали право голосу, проти важких умов праці й використання праці своїх неповнолітніх дітей.

Ці жінки проклали шлях до кращого ставлення до себе на усіх рівнях у більшості країн світу. Завдяки їм сучасні жінки можуть жити повноцінним життям і сповна розкривати свій талант.

Міжнародний жіночий день є закликом до гендерної рівності у світі, вільному від упереджень, стереотипів і дискримінації.

Це світ, до якого ми усі сьогодні прагнемо і який відвойовуємо кровʼю найкращих наших воїнів у варварів, що намагаються знищити людську свободу, рівність і демократію.

На долю нинішніх українок випало важке випробування — захист своєї країни, своїх дітей, родини, досягнення миру. І вони усе ще мають інші проблеми: розрив у зарплатах чоловіків і жінок, нерівний розподіл домашніх обовʼязків і догляду за дитиною, сексизм і гендерна упередженість.

Велика шана нашим жінкам, які попри ці прояви несправедливості й випробування війною повсякчас змінюють свою країну і світ на краще. Українки захищають Батьківщину зі зброєю у руках, здобувають знання й наукові ступені, репрезентують нашу країну на світовій науковій арені, винаходять, створюють, досягають, волонтерять і донатять. Будують новий світ.

Безмежно поважаємо Вашу працю, Ваше устремління зробити світ мирним, добрим і справедливим. Бажаємо на цьому непростому шляху мати здоровʼя, щастя і наснагу на гідне людське життя! Щасти Вам, дорогі жінки!

Ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського
Михайло Згуровський