Привітання з новорічними й різдвяними святами

Дорогі київські політехніки!
Закінчується драматичний, кровопролитний, недосяжний для здорового глузду 2022 рік. Для Українського народу це рік відваги й гідності, рік наближення до омріяної незалежності й суверенітету. Для київських політехніків це рік важких людських втрат, рік консолідації та гуртування навколо всебічної допомоги ЗСУ, рік напруженої праці на Перемогу.
У 2022 році студенти, викладачі, співробітники нашого університету з перших годин російської агресії стали на захист Батьківщини. Благодійний фонд підтримки Збройних Сил України «Київський політехнік» брав участь у численних програмах з розроблення новітніх зразків озброєння та військової техніки, засобів захисту воїнів на полі бою.
Нині у лавах захисників Вітчизни понад двісті київських політехніків і тисячі випускників минулих років. Вісімнадцять з них у цьому році віддали своє життя за свободу і незалежність України. Вічна слава героям-політехнікам, які своєю жертовністю дали нам змогу навчати й навчатись, працювати й творити.
У цих складних умовах київські політехніки робили все, аби не дозволити окупантам зруйнувати наше життя, умови для навчання і роботи. За будь-яких обставин вони виконували свої обов’язки в пунктах незламності, в навчальних лабораторіях, на інфраструктурних об’єктах університету. Політехніки здавали кров, робили окопні свічки, виготовляли маскувальні сітки, збирали кошти на потреби ЗСУ. Проводили фестивалі КПІAbitFest для абітурієнтів, фестивалі інновацій Sikorsky Challenge для військових. Зміцнювали партнерські зв’язки з багатьма міжнародними партнерами. Започаткували нові освітні й наукові проєкти. Долучалися до програм з повоєнної інноваційної трансформації України.
Напередодні Різдва Христового і Нового року бажаю, щоб незламна воля нашого народу принесла справедливий мир і омріяну Перемогу Україні, родинний затишок, добробут і людське щастя кожному з Вас і Ваших близьких!
Ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського
Михайло Згуровський