З Днем Конституції України!
Дорогі київські політехніки!
28 червня 1996 року розпочався сучасний етап конституційного розвитку України. Ця подія закріпила правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. Наша країна набула статусу повноправного суб’єкта міжнародних правових відносин.

Цьогорічний День Конституції важливий для нас як ніколи. Ми зустрічаємо його на тлі кровопролитної війни за свою незалежність, гостро усвідомлюючи значення таких прописаних у нашому Основному законі термінів, як «право на життя» і «територіальна цілісність».

30 років Україна існує на мапі світу як незалежна держава, і вісім з них ми зазнаємо зазіхань на наші території, порушення прав наших громадян, приниження нашої мови та культури. 125-й день як війну відчуває на собі кожен українець. Ця війна — це боротьба цінностей цивілізованого світу проти пітьми й варварства, боротьба демократичного суспільства проти диктаторського режиму.
День Конституції — ще один привід усвідомити, за що ми боремось і який наш курс. Ми переконані: наша перемога невідворотна, адже процес українського державотворення дедалі міцнішає, бо в його основі — гідність і громадянська відповідальність усіх українців.
Цими днями наша країна стала кандидатом на вступ до Євросоюзу, зробивши черговий крок до цінностей і свобод цивілізованого світу, до яких незалежна Україна безнастанно рухалася усі ці роки і які проголошено в нашому Основному законі.
На тлі історії інших європейських країн українська Конституція досить молода, але це не применшує її значення: в її основі — демократичні цінності, захист прав і свобод кожного українця й українки, захист права на свободу слова, думки, пересування, віросповідання, політичного вибору, права приватної власності, підприємництва тощо.
На українських теренах людина, її життя і свобода — понад усе, тому всі об’єдналися для захисту наших життів, наших земель і нашого суверенітету. Державні інституції, бізнес, активісти й волонтери — усі разом працюють на спільну мету: захист нашої свободи й незалежності та перемогу України.
З Днем Конституції, дорогі друзі!
Слава Україні!
Ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайло Згуровський