🇺🇦 Дорогі ветерани й нинішні захисники Вітчизни! Шановні політехніки!
14 жовтня ми відзначаємо День захисників і захисниць України — свято пам’яті про наших звитяжних предків, які ціною своїх життів виборювали право на незалежність і волю. Свято вшанування козацької доблесті. Свято вдячності ветеранам Другої світової, що захищали свою землю. Це день вшанування героїв сьогодення, які хоробро боронять кордони України.

Ми в скорботі схиляємо голови перед подвигом героїв, які віддали свої життя на сході країни в ім’я суверенності та єдності нашої держави.
Вічна пам’ять воїнам, які полягли в боях за вільну, незалежну Україну!
Вічна слава героям-політехнікам, які своєю жертовністю дали нам змогу навчати й навчатись, працювати й творити: Сергію Бондареву, Павлу Мазуренку, Юрію Поправці, Максиму Шаповалу, Ігорю Павлову, Олександру Петрищуку, Володимиру Кочеткову-Сукачу, Ігорю Шевченку, Владиславу Дюсову, Андрію Єременку, Юрію Артюху, Вадиму Жеребилу, Олександру Кондратюку, Михайлу Федоренку.
Вічна пам’ять і слава Героям!
Низький уклін їхнім родинам.
На захист Батьківщини у лави Збройних сил України з березня 2014 року мобілізовано 36 працівників, понад триста випускників КПІ пішли добровольцями на фронт. Нині в університеті 25 працівників і 21 військовослужбовець — учасники АТО й ООС.
День захисників і захисниць України — це всенародне свято нескорених, свідомих громадян, які своєю професійною, викладацькою, науковою, громадською діяльністю, сумлінною працею і навчанням, волонтерською роботою забезпечують економічний, гуманітарний, освітній та інформаційний захист держави.
Політехніки надають всебічну допомогу Збройним силам України. Викладачі, науковці, співробітники, студенти беруть участь у численних програмах з розробляння новітніх зразків озброєння та військової техніки, засобів захисту воїнів на полі бою.
Шановні політехніки!
Нехай патріотизм, сила духу й незламна віра в щасливе майбутнє рідної землі додадуть усім нам сил і натхнення для здійснення майбутніх сподівань і трудових звершень.
Миру, добра й процвітання нашій країні!
З повагою і вдячністю
Михайло Згуровський, ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського