Дорогі студенти Київської політехніки!
Щиро вітаю Вас з Міжнародним днем студента!
Цього дня 1939 року відбулася жорстока розправа над чеськими студентами-патріотами в окупованій німцями Празі. Через сім років на Всесвітньому конгресі студентів 17 листопада закріпили як день вшанування героїчної молоді.
Нині, майже сторіччя потому, історія героїзму тих, хто лише вступає в доросле життя, повторюється в нашій країні. Українська молодь щодня ризикує життям, проявляє мужність і патріотизм, відстоюючи право жити, навчатись, працювати, творити у своїй вільній і незалежній державі.
Студентські роки багатьох політехніків минають на передовій, у прифронтових і окупованих містах. Їхні пари проходять в онлайн-режимі, а вільний час — у центрах крові, волонтерських спільнотах, на спорудженні нового парку, на «великому переселенні», упорядкуванні бібліотеки, а в часи оборони Києва — на спорудженні барикад, чергуванні на блокпостах, у всебічній допомозі територіальній обороні й людям, які потребували ліків і харчування в університетських укриттях.
Ці випробування виховують особливу молодь, яка захистить країну, відбудує її вільною, красивою, заможною, в якій усім хотітиметься жити, працювати, кохати. Ми пишаємося Вами! У Вашому поколінні ми бачимо світле майбутнє нашої країни.
Зі святом, дорогі студенти! Щасти Вам на Вашому тернистому, але єдино гідному шляху!
Ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського
Михайло Згуровський