З Днем Незалежності України!
Дорогі київські політехніки!
Щиро вітаю з найважливішим святом нашого народу — Днем Незалежності України!
Прагнення до незалежності українці плекали з глибини віків, від часів Запорозької Січі до часів холодної війни, коли українська діаспора на Заході відзначала День незалежності України 22 січня — в річницю Акта Злуки, до прийняття Верховною Радою УРСР Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року і до ухвалення 24 серпня 1991 року Акта незалежності України Верховною Радою УРСР.
Протягом останніх 30 років українці традиційно відзначали цей день військовими парадами, концертами, патріотичними акціями, фестивалями, піснями й квітами.
На жаль, 31-й рік Незалежності приніс Україні великі випробування. Український народ змушений виборювати найдорожче — свою незалежність, суверенітет, право на життя у власній країні.
У ці непрості часи українська нація по-справжньому гартується в боротьбі, вражаючи світ своєю незламністю, силою та волелюбністю. Перемога у цій боротьбі назавжди ствердить українську націю як одну з найбільш гідних серед цивілізованих націй світу. Іншого шляху в українців немає.
Слава Україні!

Зі щирими побажаннями
ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайло Згуровський